Franskt gästspel på Luzette

Tre veckor efter att Sveriges representanter har tävlat i Bocuse d’Or i Lyon är det dags för Lyon att komma till Stockholm och närmare bestämt till restaurang Luzette.  Den 14 – 16 februari 2017 gästspelar Floriant Remont från Lyonrestaurangen Le Potager des Halles tillsammans med den internationellt erkända Lyonbaserade sommelieren Georges dos Santos, även känd som ”The flying sommelier”.  

Floriants ursprung från södra Frankrike gör sig påmint i matlagningen och menyn på Le Potager des Halles bjuder på mer fisk och grönsaker än traditionell ”Cuisine Lyonnaise”. Menyn under gästspelet i februari kommer att vara en blandning av rätter från Le Potager des Halles och svenska råvaror.

– Kvaliteten på era råvaror i Sverige är fantastisk!  Menyn är inte helt satt än men det kommer att bli en blandning av rätter från Le Potager des Halles och svenska råvaror, det mesta jag kommer att använda vid gästspelet finns här. Jag ser fram emot att använda det fina rôtisseriet, det återstår att se om jag grillar fisk, kött eller grönsaker, säger Floriant Remont.

The flying sommelier

Floriant ackompanjeras av Georges dos Santos, en sommelier som Floriant arbetat tillsammans med många gånger och en stor personlighet i vinvärlden. När Georges inte reser runt om i världen driver han en vinhandel i Lyon som 2010 blev utsedd till bästa vinhandlaren i Frankrike.  

Floriants mat kommer att finnas tillgänglig för lunchgäster 15 – 16 februari och för kvällsgäster  14 – 16 februari. Vinbaren är kvällsöppen från kl 17. 

Varmt välkomna till Luzettes första gästspel, bokar gör du genom vår bokningsmotor.