Bourgogne 28 och 29 november

Resan genom Frankrike fortsätter från havsnära Bretagne mot inlandsregionen och Boeuf bourguignons hemort Bourgogne. Mångas tankar vandrar säkerligen mot vin när de hör Bourgogne och det är inte alls konstigt eftersom några av landets främsta vinregioner finns här som Chablis, Côte de Nuits och uppmärksammade Beaujolais.

Under Bourgogne-dagarna är The Flying Sommelier, Georges dos Santos, är här och gästspelar för andra gången och vi ser fram emot en fartfylld afton med den välkända sommelieren. Till vardags driver han en vinhandel i Lyon som 2010 blev utsedd till den bästa i Frankrike. 
Gästerna är i trygga händer när han vägleder genom kvällens dryckesval.

MAT
På onsdag får vi hjälp och besök av Gunnar Forssell. Några rätter som Gunnar gärna vill servera och som passar bra till Georges val av viner och dryck är Sniglar, Jambon Persillé och Ouef Meurette.
Andra rätter från regionen som kan dyka upp är;
* Gösfilé med Chardonnaysås
* Gäddquenneller Nantua (kräftsås)
* Bouef Bourgignon
* Bressekyckling med svamp
* Njursauté i Dijonsenapsås
* Epoisses ost
* Svart vinbärskokta päron med vispad grädde

DRYCK
Det dricks mycket svartvinbärsdryck i Bourgogne, så det är inte helt otänkbart att det serveras som alkoholfritt alternativ. För de som önskar veta lite mer av de andra alternativen så kommer vi att servera typiska drycker som Bourgogne Aligoté, Kir, Beaujolais Nouveau och Marc de Bourgogne.

Mer information kommer gällande menyn som vår 
köksmästare Roger Johnsson tar fram speciellt för våra dagar.

Resor framöver:


Perigord 13-14 feb 2019

Loire 3 – 4 april 2019

Provence 22-23 maj 2019

Höst 2019


Martinique

Baskien

Lyon

Bordeaux

2020


Île de France och Korsika

Läs mer om resans koncept