Bourgogne 28 och 29 november

Resan genom Frankrike fortsätter från havsnära Bretagne mot inlandsregionen och Boeuf bourguignons hemort Bourgogne. Mångas tankar vandrar säkerligen mot vin när de hör Bourgogne och det är inte alls konstigt eftersom några av landets främsta vinregioner finns här som Chablis, Côte d´Or och uppmärksammade Beaujolais.

Under Bourgogne-dagarna är The Flying Sommelier, Georges dos Santos, är här och gästspelar för andra gången och vi ser fram emot en fartfylld afton med den välkända sommelieren då han serverar spännande viner på glas i vår Bourgogne-vinbar. Till vardags driver han en vinhandel i Lyon som 2010 blev utsedd till den bästa i Frankrike. 
Gästerna är i trygga händer när han vägleder genom kvällens dryckesval.

MAT
Vi får hjälp och besök av två generationer Forssell.
Några rätter som Gunnar gärna vill servera och som passar
bra till sonen Eriks val av viner och dryck är: sniglar, jambon persillé och ouef en meurette.
Andra rätter från regionen som kan dyka upp är;
* Gösfilé med Chardonnaysås
* Gäddquenneller med hummersås
* Rôtisserad Bressekyckling med höstsvamp
* Bouef Bourgignon
* Cognacsflamberad kalvnjure med dijonsenapssås
* Epoisses ost
* Svartvinbärskokta päron med lättvispad grädde

DRYCK
Det dricks mycket svartvinbärsdryck i Bourgogne, så det är inte helt otänkbart att det
serveras som alkoholfritt alternativ.
För de som önskar veta lite mer av de andra alternativen så kommer vi att servera
typiska drycker som Kir och Marc de Bourgogne.

Mer information kommer gällande menyn som vår 
köksmästare Roger Johnsson
tar fram speciellt för våra dagar.

Resor framöver:


Perigord 13-14 feb 2019

Loire 3 – 4 april 2019

Provence 22-23 maj 2019

Höst 2019


Martinique

Baskien

Lyon

Bordeaux

2020


Île de France och Korsika

Läs mer om resans koncept