Bretagne 17 och 18 oktober

Resan genom Frankrike fortsätter och från grannregionen Normandie färdas vi nu sydväst till vackra Bretagne. När vi bjuder in till Bretagne-dagar på Luzette ser vi fram emot ostron i mängder men även crêpe och galette som är lika vanligt förekommande på marknaden i Bretagne som skaldjur.

Gästerna som denna gång sätter extra guldkant på dagarna är engelsmannen Matt Wilkes från populära Crêpestugan i Nynäshamn. Han kommer att servera nygräddade crêpes och galetter i matsalen, pröva gärna en Crêpe á la Prins Bertil med räkor och hollandaisesås eller en Crêpe Luzette till dessert. Legendaren Urban Standar  har arbetat med både Erik Lallerstedt och Tore Wretman. Urban och Sturehofs egen ostronspecialist David Lundin hittar du i, den för kvällen ombyggda, baren närmast Centralen. Härifrån kommer det att serveras både varma och kalla skaldjur, precis som i Bretagne.

Mer information kommer gällande menyn som vår köksmästare Roger Johnsson tar fram speciellt för våra dagar.

Resor framöver:
Bretagne 17-18 okt
Bourgogne 28-29 nov
Perigord 13-14 feb 2019
Loire 3 – 4 april 2019
Provence 22-23 maj 2019

Höst 2019
Martinique
Baskien
Lyon
Bordeaux

2020
Île de France och Korsika

Läs mer om resans koncept